Vereniging, beleid en regels

Beleidsplan

Omgangsvormen

Privacybeleid

De vereniging

De Zeehond ’73 is een vereniging voor zwemmers en waterpoloërs van alle leeftijden, met uiteenlopende ambities. Een ieder kan zijn eigen mix van sport en recreatie op zwemgebied kiezen, op het niveau dat het beste past bij de persoonlijke wensen en mogelijkheden. We zijn een vereniging waar leden en vrijwilligers trots op zijn en graag bij willen horen. Een positieve teamgeest, enthousiasme, ontspanning, plezier en veiligheid zijn de belangrijkste elementen van een lidmaatschap bij De Zeehond ’73.

Vragen, tips, problemen, klachten

Heb je een vraag, tip, klacht of problemen? Voor De Zeehond ’73 is het heel belangrijk hoe je over ons denkt. Kunnen wij zaken nog beter doen? Zie je iets wat niet loopt zo als het zou horen? Schroom niet om ons dat te vertellen. Door het uiten van deze gedachten kan je bijdragen aan het verbeteren van onze vereniging. Laat het ons daarom altijd weten als je een vraag, tip, klacht of problemen hebt.

Bij wie kan je terecht?
Je kan met vragen, klachten of problemen het beste naar het kaderlid gaan, dat er het dichtste bij staat. Daarnaast hebben we een meldpunt:
meldpunt@zeehondVERWIJDER73.nl. Jouw vraag, tip of klacht komt dan direct bij het bestuur terecht. Zij zullen je vraag zo snel mogelijk beantwoorden, het probleem oplossen of met je in gesprek gaan.
Heb je een iets dat je liever niet kwijt wil op het meldpunt, dan kan je altijd contact zoeken met onze vertrouwenscontactpersoon:
vertrouwenscontactpersoon@zeehondVERWIJDER73.nl. De vertrouwenscontactpersoon zal naar je verhaal luisteren en je helpen zoeken naar mogelijkheden om de situatie op te lossen. De informatie wordt strikt vertrouwelijk behandeld en er gebeurt niets wat je niet wilt of wat je niet weet.

Grensoverschrijdend gedrag

Voor De Zeehond ’73 zijn respect, integriteit, veiligheid en gepast gedrag uiterst belangrijk. Grensoverschrijdende gedragingen zoals discriminatie, pesten, bedreigingen, seksuele intimidatie en misbruik, verbaal geweld (schelden, schreeuwen, beledigen), agressie, fysiek geweld (slaan, schoppen, kopstoot, bijten etc.) en ongepaste omgangsvormen, kunnen wij bij de vereniging niet tolereren. Toch kunnen er zaken voorkomen die strijdig zijn met deze uitgangspunten. Dit is dan ook de reden dat De Zeehond ’73 een vertrouwenscontactpersoon kent.

Ben je slachtoffer van grensoverschrijdend gedrag? Of heb je een vermoeden van grensoverschrijdend gedrag? Dan kun je dit melden bij: vertrouwenscontactpersoon@zeehondVERWIJDER73.nl.

De vertrouwenscontactpersoon zal naar je verhaal luisteren en je helpen zoeken naar mogelijkheden om de situatie op een voor jouw juiste manier op te lossen. De vertrouwenscontactpersoon kan de informatie melden bij het bestuur of andere instanties die je verder kunnen helpen. Informatie wordt vertrouwelijk behandeld en er gebeurt niets wat je niet wilt of wat je niet weet.

Privacybeleid

Alle sportverenigingen zijn verplicht zorgvuldig om te gaan met persoonsgegevens. De wet stelt daarvoor een aantal concrete eisen in de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG). De Zeehond ’73 beschermt de persoonsgegevens van de leden volgens deze wettelijke regels. Welke persoonsgegevens De Zeehond ’73 verwerkt, voor welke doeleinde deze persoonsgegevens worden gebruikt, hoe lang ze worden bewaard en wat wij doen om de persoonsgegevens te beschermen tegen onrechtmatige verwerking kunt u downloaden en lezen in het document Privacy Policy, achter het pictogram ‘privacybeleid’ bovenaan deze pagina.

Zeehond'73