Clubkampioenschappen

25 jun 2022 | Zwemnieuws, Zwemverslagen

De sprintkampioenen 2022 zijn bekend

Afgelopen zaterdagmiddag was het dan zover, na enkele jaren van wel of niet zwemmen.
Alle zwemslagen moesten worden gezwommen en minioren 5 en ouder hadden als extra de 100m wisselslag.

Voordat we gingen inzwemmen werden de trainers naar voren gehaald. Zij hebben bij de Rozenburgse Reddingsbrigade hun certificaat gehaald, voor zwemvaardig zwemmen voor trainers en coaches. Het was een opleiding van 2 avonden met een examenavond. Ze zijn allemaal met lof geslaagd en hebben tussentijds ook nog veel plezier gehad. Gefeliciteerd allemaal!

Daarna kon begonnen worden aan de kampioenschappen. Iedereen deed heel hard zijn of haar best om hun vriendje of vriendinnetje voor te blijven.
Kampioenen bij de meisjes minioren zijn geworden: LIevia Bourgonje, Emmelie Glowski, Migle Groenenweg, Amelia Dziuda en Alicia Bourgonje. Bij de damens Junioren en senioren zijn kampioen geworden: Ashley Mercera, Merel Bijl, Ebony Mercera, Noa Bijl, Aukje Schonewille, Megan de Hoog en Clementine Bruxvoort.
Kampioenen bij de jongens minioren zijn: Owen van der Ent, Mihael Valcic, Liam van der Ent en Jaimy Meijnders. En bijj de heren junioren en senioren: Tygo Meijnders, Kenan Cakil, Thom de Hoog, Chris Siemens en Rick de Waard.

Na het officiële programma hadden we ook nog borstcrawl achteruitzwemmen. Voor de jongste 12,5m en de anderen 25m. Als slot hadden was er de kers op de taart: de familie-estafette.
Er waren 9 estafettes. Prijzen waren er voor de minst snelle ploeg, de fam. Bourgonje, en de snelste ploeg: de fam. De Hoog. Voor alle zwemmers was er een herinneringsmedaille, ter herinnering aan dit mooie zwemseizoen 2021-2022, naast een klein presentje.

Veel tijd om uit te rusten was er niet. De volgende dag was er het kampioensfeestje: bowlen.

 

Foto’s vind je hier (toegang met het gebruikelijke wachtwoord).

Uitslagen van het officiéle gedeelte vind je hier.

Zeehond'73