COVID-19 en wedstrijden

Regels thuiswedstrijden SCOM/De Zeehond’73 en SCOMZeehondDuck

v1. Geen publiek
Vanwege Coronaregels wordt er geen publiek in het zwembadgebouw toegelaten. Alleen leden van de organisatie, sporters, coaches/begeleiders en officials mogen naar binnen.

2. Protocol
Iedere aanwezige moet op de hoogte zijn van het van toepassing zijnde protocol:
– Zwemwijdstrijd: Protocol veilig wedstrijdzwemmen
– Polowedstrijd: Protocol veilig wedstrijden waterpolo

3. Klachtenvrij
Iedereen die het zwembad betreedt, moet vrij zijn van verkoudheidsklachten, niezen, keelpijn, loopneus, hoesten of verhoging van 38ºC of hoger, mag geen benauwdheidsklachten hebben, mag geen huisgenoot hebben die actueel koorts of benauwdheidsklachten heeft, mag geen recent contact hebben gehad met iemand die bewezen COVID-19-besmet is, mag niet zelf recent besmet zijn geraakt en mag niet in een situatie verkeren dathij/zij in quarantaine zou moeten.

Vervolg zwemwedstrijden:

4. Registratie via webformulier
Iedere aanwezige (zwemmer, coach, official, vrijwilliger etc.) moet het onder punt 3 genoemde ‘klachtenvrij zijn’ op de dag van de wedstrijd, vooraf, hebben geregistreerd via het digitale registratieformulier. Deze registratie gaat via dit webformulier.

5. Deelnemerslijst
Bij het betreden van het complex levert de coach een lijst in met naam en telefoonnummer van alle deelnemers (inclusief coaches, officials en vrijwilligers). Door inlevering van de lijst bevestigt de vereniging wie er uiteindelijk aanwezig zijn én dat iedereen op de lijst zich vooraf heeft geregistreerd via het webformulier (punt 4). Bij voorkeur gebeurt dit via dit formulier (uitprinten en invullen).

6. Betreden zwembadcomplex
Iedereen wacht buiten het complex. Op aangeven van de organisatie wordt elke vereniging afzonderlijk naar binnen gevraagd.

Vervolg polowedstrijden:

Berichtgeving over de wijze van controle vooraf en de verdere eisen aan betreding van het complex verzorgt de organisatie per wedstrijd, via e-mail en/of WhatsApp.

Zeehond'73