Minioren waterpolotoernooi

24 jun 2024 | Poloverslagen

Op zaterdagmiddag om 13.45 uur verzamelden onze minioren van de SG SCOM-Zeehond zich in de hal van het zwembad in Dordrecht. De SG nam deel aan dit toernooi met twee teams waarvan 1 team in het ondiepe deel en 1 team in het diepe deel van het grote zwembad (50 meter-bad). Om 14.15 uur startte het toernooi. In totaal moesten de teams vier wedstrijdjes spelen. Voor vele minioren was het de eerste keer dat zij deelnamen aan zo’n toernooi dus het was best wel een beetje spannend.

Voor alle kinderen die in het diepe gingen spelen was ook de eerste keer in het diepe. In het diepe speel je met 1 keeper en 4 veldspelers en is het doel een stuk groter dan in het ondiepe. Ondanks dat alle wedstrijden werden verloren hebben de kinderen veel geleerd en weten ze nu goed waar nog op getraind moet worden. De coaches waren in ieder geval zeer tevreden over het vertoonde spel en met name over de inzet van alle kinderen.

Het toernooi was om 16:00 uur afgelopen en alle kinderen waren winnaars. Ze kregen allemaal een mooie medaille en op naar het volgende toernooi.

 

 
De SG SCOM-Zeehond waterpolo en ook wedstrijdzwemen is een samenwerking tussen vereniging SCOM uit Hoogvliet en ZV De Zeehond’73 uit ons eigen Rozenburg. Deze samenwerking stelt ons in staat om iedereen op zijn of haar eigen niveau mee te laten poloën of zwemmen. Bij onze waterpolo afdeling zijn wij op zoek naar mini’s (vanaf 6 jaar met in ieder geval diploma A) om zo ook weer een training in Rozenburg van de grond te krijgen. Momenteel hebben wij Kyano Vogels en Marthe Erkelens (op de foto) aan boord als mini’s maar zij trainen nu alleen op vrijdag in Hoogvliet omdat de groep in Rozenburg nog te klein is. Wij zouden graag zien dat er meer mini’s in Rozenburg komen trainen zodat we op de maandag weer aan de gang kunnen van 17.45 – 18.30 uur.

Zeehond'73