Nieuwsbrief september

7 sep 2023 | Zwemnieuws

Beste zwemmers en ouders,

Het nieuwe zwemseizoen is begonnen, de trainingen zijn begonnen en zo kunnen de zwemmers op zaterdag 16 september goed voor de dag te komen op de eerste meerkamp van het zwemseizoen. Wij hopen dat op de wedstrijden waar het er toe doet voor de vereniging de zwemmers die uitgenodigd worden ook deelnemen aan die wedstrijd. Er zijn enkele zwemmers weggegaan. Vooral bij de jongens is het een wat krap geworden. Weet je iemand die zwemmen ook wel leuk vindt moedig haar/hem aan mee te trainen en te laten proeven hoe leuk het is om aan wedstrijd zwemmen te gaan doen.

Verder in deze nieuwsbrief staan stukjes die wij onder de aandacht willen brengen.

 

Grote clubactie
Op 23 september a.s. gaat de Grote Clubactie weer van start. De komende weken zal hierover meer info volgen.
Wij hopen op jullie inzet en daardoor zoveel mogelijk loten te verkopen waarmee de vereniging extra ondersteund wordt. Hier staat uitleg over hoe het werkt.

 

Techniekwedstrijd(toets) Borstcrawl voor minioren en de junioren 1/2
Op maandag 25 september (Rozenburg) en op dinsdag 26 september (Hoogvliet) organiseren wij een techniekwedstrijd. De trainers geven jullie een 10-tal opdrachten en als je deze netjes en goed uitvoert, scoor een hoger cijfer. Het cijfer ligt tussen een 1 en 5. Na afloop krijg je een oorkonde met het aantal punten. Dit doen wij 4 keer in het zwemseizoen en iedere slag komt aan de beurt. De eerste slag is schoolslag.

 

Open water zwemmen 2023
Een aantal zwemmers heeft gezwommen in verschillende wedstrijden in zowel Nederland als Belgie. Op 8 en 9 september organiseren de KNZB en de Biesboszwemmers de ONK in Sleewijk. De volgende zwemmers gaan meedoen aan deze wedstrijd. Aukje Schonewille, Ashley Mercera, Ebony Mercera, Alfonso Verkerk, Iza Castille, Tygo Meijnders, Mayah Castillo. Wij wensen ze een goede wedstrijd toe. In de afgelopen wedstrijden hebben ook Anne Schonelwille, Bas Blanker en Clementine Bruxvoort deelgenomen.

 

Schoolzwemkampioenschappen 2023-2024
Op woensdagmiddag 1 november in Rozenburg en 15 november in Hoogvliet worden de voorrondes van de schoolzwemkampioenschappen gezwommen. Dit zijn hele leuke wedstrijden. Als je mee wil doen dan kan je op school informatie vragen.

 

Training tijdens Herfstvakantie
In de herfstvakantie gaan de trainingen gewoon door.

 

Trainingstijden en trainers zwemseizoen 2023-2024
Hoogvliet (via whatsapp afmelden verplicht)
Dinsdagavond: 18:00 – 19:15 uur (Imre en ?)
Woensdagavond: 18:00 – 19:00 uur (Marco en Tanja)

Rozenburg (via whatsapp aanmelden)
Maandagavond: 18:30 – 19:15 uur / 19:15 – 20:00 uur (Marjan, Mirjam en Anita)
Woensdagavond: 17:30 – 18:15 uur / 18:15 – 19:00 uur (Mirjam , Anita en Pietro)
Donderdagavond: 18:00 – 18:45 uur / 18:45 – 19:30 uur (Marjan, Jelle en Jamila)
Zondagochtend: 08:00 – 09:30 uur afwisselend Pietro, Marjan en Anita)

Rotterdam (via whatapp afmelden)
Woensdagochtend: 05:30-07:00 uur – in september nog niet!
Vrijdagochtend : 05:30-07:00 uur

 

Het bijwonen van trainingen
Wij trainen in diverse zwembaden. Wij zouden het op prijs stellen als u eens meekijkt bij een training. U ziet dan hoe het er in een training aan toe gaat en ziet uw kind zich verbetert. Voor corona vonden veel ouders het gezellig om elkaar te ontmoeten. Tevens kunt u dan een praatje maken met de trainers of vragen stellen.

 

Uitnodiging voor wedstrijden
De zwemmers krijgen een uitnodiging voor de volgende wedstrijden.
– Nationale Competitie
– Regio Competitie
Dit zijn belangrijke wedstrijden voor de zwemmer en zeker voor de SG. We kunnen het niet gebruiken dat er -zoals afgelopen seizoen- veel wordt afgemeld.

– Speedo jaargangwedstrijd en Miniorencircuit en finale en de jaargangfinale.
– ONK, NJK,  Regiokampioenschappen et cetera: in overleg met de trainers.

Voor de andere wedstrijden krijgt men een programma waarna je jezelf kunt aanmelden voor een bepaalde datum (te laat is te laat). Je mailt aan welke slag en afstand je wil zwemmen. We zouden graag wat meer aanmeldingen zien dan afgelopen jaar. Het is ook leuk dat als je traint, daarvoor beloond te worden met een medaille of een mooie persoonlijk record.
Dus: GEEF JE OP, ZWEMMERS
Als je zelf een leuke wedstrijd ziet om aan deel te nemen, geef dit aan bij de dames.

 

Aanmelden en Afmeldingen
Afmelding voor wedstrijden kan alleen via het volgende mailadres:
sgafmeldingen@gmaiVERWIJDERl.com.
Aanmelden om mee te doen met een wedstrijd gaat via het volgende mailadres: aanmeldenwedstrijd@gmaiVERWIJDERl.com.
Bij ziekte op de wedstrijddag zelf dan afmelden via de telefoonnummers:
Anneli 0621137VERWIJDER342 of Marjan 0624432VERWIJDER002.
Te laat afmelden of niet afmelden betekent dat we via de KNVB een boete krijgen die aan de zwemmer wordt doorberekend.

 

TC zwemzaken
Voor de volgende wedstrijden hebben wij de organisatie en daar hebben wij vrijwiligers nodig voor wat kleine taken ( drinken rond brengen, kaartjes lopen, speaken, medailles delen, op-/afbouwen van het bad): 1 oktober, 4 november, 18 november en 2 december. Deze wedstrijden zijn in de Rozenburcht te Rozenburg.

 

Ploegleiders bij wedstrijden
Wij zijn op zoek naar ouders die tijdens de wedstrijden die de zwemmertjes willen helpen met het gereedmaken naar de voorstart te gaan. Dit geeft de ploegleiders wat rust. Wij hebben nu enkele ouders die dit doen, maar we kunnen meer vrijwilligers gebruiken. Geef aan bij Andrea of Marjan dat ons wil en kan helpen.

 

Tijdwaarnemerscursus 2023-2024
De cursus was speciaal naar Hoogvliet gehaald zodat men dan minder tijd kwijt zou zijn aan reizen. Helaas is niemand die de cursus is gaan volgen volgen. Dit kan in de loop van het zwemseizoen problemen opleveren, door het beperkte aantal klokkers binnen de vereniging.

 

Interne meldingen
Hoogvliet: als je het zwembad wilt betreden moet je zelf voor overschoentjes zorgen.
Rozenburg: de indeling van de banen is veranderd. Baan 1 wordt niet meer gebruikt zodat de trap erin kan blijven.

 

50 jaar bestaan van de Zeehond’73
19 november 1973 zijn wij bij de kvk inschreven als zwem en waterpolo vereniging De Zeehond’73. Deze mijlpaal willen wij dit niet voorbij laten gaan na alle onrustige periodes. Hoe dit gevierd zal worden horen jullie nog. Wil je helpen of heb je ideeën, geef het door aan het bestuur.

 

Clubkleding zwemafdeling
De Startgemeenschap heeft in mei dankzij een mooie sponsorbijdrage van Lechnerconsult alle leden van de zwemafdeling een nieuw shirt kunnen aanbieden.
DIE SHIRTS BLIJVEN EIGENDOM VAN DE CLUB.
Nieuwe leden (vanaf 1 juli 2022) en bestaande leden die om welke reden dan ook een nieuw shirt wensen, kunnen deze in het vervolg kopen via onderstaande link bij Sportemotion (je moet eerst registreren en daarna kan je op onze portaal bestellen). De gekochte kleding is dan uiteraard geen eigendom van de zwemvereniging.
Trainers en vrijwilligers zullen nog steeds wel shirts ter beschikking gesteld krijgen.

Link: sportemotion.com | Vereniging – SG Scom- de Zeehond

Inmiddels is het ook mogelijk om bij Sportemotion bijpassende korte broeken en vesten met bedrukking te kopen. Zie hieronder voor het aanbod. Als je aan wedstrijden deelneemt, dan heb je als zwemmers een clubshirt nodig. De overige kleding is naar keuze.

 

Zeehond'73