Nieuwsbrief december

1 dec 2022 | Zwemnieuws

De kerstvakantie staat voor de deur dat betekent dat wij even een kleine pauze hebben met trainen. De laatste training is op vrijdag 23-12-2022 in Rotterdam en woensdag 21 december in Rozenburg en Hoogvliet. In het nieuwe jaar starten wij in  Rotterdam op 3 januari en in Rozenburg op maandag 9 januari en in Hoogvliet op dinsdag 10 januari 2023.

Uitzonderingen:
Maandagavond 5 december, Sinterklaasavond: geen training in Rozenburg.
Vrijdag 16 december: geen training in Rotterdam (personeelsfeest).

 

Trainingstijden zwemseizoen 2022-2023:

Hoogvliet (via whatsapp afmelden verplicht)
Dinsdagavond:           18:00 – 19:15 uur
Woensdagavond:       18:00 – 19:00 uur

Rozenburg (via whatsapp aanmelden)
Maandagavond:         18:30 – 19:15 uur / 19:15 – 20:00 uur
Woensdagavond:       17:30 – 18:15 uur / 18:15 – 19:00 uur
Donderdagavond:      18:00 – 18:45 uur / 18:45 – 19:30 uur
Zondagochtend:         08:00 – 09:30 uur

Rotterdam  ( via whastapp afmelden)
Dinsdagochtend      05:30-07:00 uur
Woensdagochtend  05:30-07:00 uur
Vrijdagochtend        05:30-07:00 uur

 

Trainen in Rozenburg
In de Rozenburcht huren wij dit zwemseizoen per baan. Dit is een goedkopere manier om toch op alle dagen te kunnen trainen. Zo kunnen wij toch bezuinigen. Op maandag huren wij 5 banen,op woensdag 4 banen, op donderdag 4 banen en op zondag 5 banen.
Dit wil dus zeggen dat wij dan niet in de andere banen mogen zwemmen. Wij hebben al enkele klachten gehad van het zwembad dat dit toch gedaan wordt. Houd je aan de regels zwemmers.

 

Grote clubactie 2022
Om extra geld op te halen voor de club, om iets leuk te organiseren, zijn wij op 29 september gestart met de Grote clubactie. Elke familie kreeg een boekje of kon een boekje meenemen om zoveel mogelijk loten te verkopen.
Dat is ook heel goed gelukt. SCOM heeft 475,00 en de Zeehond’73 heeft 1370,40  opgehaald. De leden die de meeste loten hebben verkocht hebben bij de zwemafdeling zijn Tygo, Jaimy, Ebony, Ashley en Tess en bij de waterpolo Sissy. Zij hebben allen een bioscoopbon gekregen.

Aan iedereen die loten hebben gekocht: heel hartelijk bedankt voor jullie steun.

 

Clubkleding SG SCOM/de Zeehond’73 
Als startgemeenschap hebben wij in mei dankzij een mooie sponsorbijdrage van Lechnerconsult alle leden van de zwemafdeling van De Zeehond ‘73 en SCOM een nieuw shirt kunnen aanbieden. Nieuwe leden en bestaande leden die om wat voor reden dan ook een nieuw shirt wensen, kunnen deze in het vervolg kopen via onderstaande link bij Sportemotion.
Je moet eerst registreren en daarna kan je op onze portaal bestellen.
De gekochte kleding is dan uiteraard, in tegenstelling tot vroeger, geen eigendom meer van de zwemvereniging.
Voor trainers en vrijwilligers zal de verenging nog steeds kleding ter beschikking stellen.

Inmiddels is het ook mogelijk om bij Sportemotion bijpassende korte broeken en vesten met bedrukking te kopen. Achter onderstaande link zie je ook dat aanbod.
Link: sportemotion.com | Vereniging – SG Scom- de Zeehond


Als je aan wedstrijden deelneemt, dan heb je als zwemmer een clubshirt nodig. De overige kleding is naar keuze.

 

Wedstrijdkalender 2022-2023
De wedstrijdkalender 2022-2023 is als extra bijlage bijgevoegd. De kalender staat ook op de website.
Hieronder staan alvast de laatste wedstrijden van het jaar 2022.
– 2 december: Rotterdam Qualification Meet Rotterdam
– 3 december: minioren circuit deel 3 Barendrecht
– 10 december: 4kamp Rozenburg
– 9 december: NJK korte baan Eindhoven
– 17 december: LAC/LaMeerkamp Rozenburg
– 16 december NK korte baan Den Haag

 

Rotterdamse Qualification Meet
Op 2 december start deze wedstrijd in Rotterdam.
Max zal ons vertegenwoordigen op de afstanden 50m rc, vl, vrij en 100m ss, vrij, rc. Dit is een mooi programma voor hem.

 

Nederlandse Junioren Kampioenschappen in Eindhoven
Op Vrijdag 9 december gaat het NJK van start in Eindhoven.
Daar zal Ashley Mercera namens de startgemeenschap SCOM/De Zeehond73 van start gaan. Zij zal op de 10 de afstanden van het klassement van start gaan (100 vrij/ss/vl/rc, 200 vrij/ss/rc/ws, 400 vrij/ws).

 

Nederlandse Kampioenschappen in Den Haag
Het NK start op vrijdag 16 december.

Bas Blanker gaat daar het volgende zwemmen: 100m ss, 200m school/vlinder, 400m vrij/wissel en waarschijnlijk ook de 800m vrij en 200m wissel. 

Max Bos gaat van start op de 50m vlinder/rug, 100m vrij/rug/vlinder/school, 200m vrij/wissel en 400 m vrij.

Ashley Mercera zwemt de 800m vrij.

 

Uitnodiging voor wedstrijden
Enkele wedstrijden zijn niet alleen belangrijk voor jezelf, maar ook zeker voor de club. Helaas wordt er veel afgemeld voor deze wedstrijden. Probeer deze data vrij te houden. het gaat om de volgende wedstrijden warvoor de zwemmers een uitnodiging krijgen:
Regio West Competitie: 11 februari, 1 april
Nationale Competitie: 29 januari, 23 april
– Minioren en Minioren Clubmeet

In overleg met de trainers wordt ingeschreven voor belangrijke wedstrijden als NK, NJK, Regiokampioenschappen ect.

Voor de andere wedstrijden krijg je een programma waarna je jezelf kunt aanmelden voor een bepaalde datum (te laat is te laat). Je geeft aan welke slag en afstand je wil zwemmen.

Als je zelf een wedstrijd leuk vindt om naar toe te gaan geef dit dan aan bij Anneli en Rolanda.

 

Aanmelden en afmeldingen
Aanmelden voor het willen meedoen met een wedstrijd gaat via het volgende mailadres: aanmeldenwedstrijd@gmaiVERWIJDERl.com
Afmelden voor wedstrijden kan alleen via het volgende mailadres:
sgafmeldingen@gmaiVERWIJDERl.com
Te laat afmelden of niet afmelden betekent een boete voor de zwemmer (van de KNZB).

Ziek op de wedstrijddag zelf? Dan afmelden via de bekende  telefoonnummers (zie nieuwsbrief: Annelie, Rolanda of het nummer dat in de mail over de betreffende wedstrijd staat).

 

Bericht van de penningmeester van de Zeehond’73
Betaling contributie 3e kwartaal 2022
Zoals al vermeld staat op de factuur zelf, graag jullie aandacht voor het volgende: in verband met een beperking van de incassomogelijkheden door de bank kan de factuur over dit kwartaal helaas niet automatisch worden afgeschreven. Indien normaal de contributie automatisch wordt afgeschreven, graag het factuurbedrag deze periode handmatig over maken (naar IBAN: NL21 ABNA 0594 2361 50 t.n.v. Zwemvereniging De Zeehond 73) onder vermelding van het factuurnummer. Mogelijk gaat dit ook gelden voor de factuur van volgende maand, over het 4e kwartaal 2022. Excuses voor het ongemak.

 

Hulp bij wedstrijden
We zijn op zoek naar ouders die tijdens de wedstrijden de zwemmertjes willen helpen met het klaarmaken om daar de voorstart te gaan. Dit geeft de ploegleiders wat rust om hun ding te doen. Wij hebben nu enkele ouders die dit willen doen maar, we kunnen er nog wel wat gebruiken. Wij gaan hiervoor een WhatsAppgroep aanmaken. Daarin kun je kenbaar maken bij welke wedstrijd je zou kunnen helpen of als je plotseling niet kunt en wilt ruilen.
Wij horen graag van je.

 

Trainerscursus 2022-2023
De trainingscursus is eind oktober begonnen onder leiding van Paul van der Ploeg, met de volgende toekomstige gediplomeerde trainers: Jelle, Imre, Marco, Tanja en Angela. Wij wensen hen veel succes de komende maanden.

 

Tijdwaarnemerscursus 2022-2023
Volgend jaar zal er weer een tijdwaarnemers cursus plaatsvinden. Wij zijn dringend op zoek naar ouders die dit willen gaan doen. In de groep van de minioren hebben wij in het volgend seizoen maar 1 tijdwaarnemer. Zonder ouders kunnen wij geen wedstrijden meer organiseren voor de minioren en junioren. Meld je alsjeblieft aan.

 

Bezuinigingen in het zwembad waar wij aan kunnen meewerken
Tot slot een bericht van het Sportbedrijf:
“Heel Nederland heeft op dit moment te maken met prijsverhogingen door stijgende energiekosten. Dat geldt helaas ook voor ons als Sportbedrijf. Gelukkig hebben we de afgelopen jaren al flink geïnvesteerd in het energiezuinig maken van onze accommodaties door onder andere het plaatsen van zonnepanelen, verbeteren van isolatie en het plaatsen van gasloze verwarmingssystemen. Maar dat is nog niet genoeg.
We staan voor een flinke uitdaging om sport in Rotterdam betaalbaar te houden. De komende periode gaan we daarom een aantal maatregelen nemen in onze accommodaties, zoals het verlagen van de temperatuur van het douche- en badwater.

Elke maatregel telt!

We leveren graag een bijdrage aan het verminderen van energieverbruik. Hiervoor hebben we ook jouw medewerking nodig. Door bijvoorbeeld korter te douchen. Door deze extra maatregelen houden we samen sport in Rotterdam de komende tijd betaalbaar en toegankelijk.

Bedankt voor je begrip!

Sportbedrijf Rotterdam”

 

Namens de TCen het bestuur van De Zeehond’73 en SCOM wensen wij iedereen een fijne kerstdagen en een prettig jaarwisseling toe

Zeehond'73