Nieuwsbrief september

12 sep 2021 | Zwemnieuws

Het nieuwe zwemseizoen 2021-2022 is weer begonnen. Wij hopen dat jullie genoten hebben van de Olympische Spelen, waar de Nederlandse sporters goed hebben gepresteerd. Deze vakantie heeft corona weer een beetje doen vergeten. Wij (Marjan en Anneli) hebben de afgelopen tijd gebruikt om alles weer in orde te krijgen voor het aankomende seizoen. De wedstrijdkalender is klaar. We zwemmen onze eerste wedstrijd op 3 oktober.

De trainingen in Hoogvliet, Rozenburg en Rotterdam zijn weer begonnen. Wil je meer zwemmen, informeer bij de trainers hoe je dit kunt regelen.

Hieronder bespreken wij een aantal belangrijke punten, zodat alles goed verloopt en KNZB-boetes voorkomen worden.

Uitnodiging
Iedere maand ontvangen de wedstrijdzwemmers een lijst met wedstrijden waaraan zij deel kunnen nemen. Daarin staat alle gegevens: welke soort wedstrijd, welk zwembad, wat de inzwemtijd en wat aanvangstijd (starttijd) van de wedstrijd is. Je geeft zelf aan welke wedstrijd je wilt zwemmen en welke afstanden. Als je niet weet welke afstanden en slagen je aankunt of wat in jouw schema past, dan kun je dit aan de trainers vragen.

Afmelden van een wedstrijd.
Er staat een uiterste afmelddatum op je uitnodiging. Dit is heel belangrijk! Houd je daar ook aan, want na deze datum berekent de KNZB een boete van €9,50 per start. Op de uitnodiging staat ook het e-mailadres waarop je het kunt aangeven, als je niet kan meedoen aan een wedstrijd. Geef ook duidelijk aan om welke wedstrijd het gaat. Je kunt dit niet via Whatsapp of tijdens de training doen. Dit om fouten te voorkomen. Bij calamiteiten of ziekte kun je op de wedstrijddag telefonisch contact opnemen met Marjan of Anneli.

Diverse wedstrijden

  • Er zijn diverse wedstrijden die wij als vereniging organiseren: Vierkamp en Vijfkamp: alle zwemmers mogen hieraan deelnemen (er wordt wel gekeken of je dit aankan)
  • LAC/LAC-meerkamp: alle zwemmers mogen daaraan deelnemen. Voor de langere afstanden geldt ook dat er gekeken wordt of je dit aankunt. (400m/800m/1500m/2000m vrijeslag)

Zwemcircuits van de KNZB

  • Regio Master en Master clubmeet. Dit jaar willen we hier ook aandacht aan geven
  • Junioren/jeugd/senioren circuit vanaf junioren 1 en ouder.
  • Regio wedstrijden/kampioenschappen, KNZB zwemcompetitie, NJJK en ONK en daarvoor wordt gevraagd, als je voldoet aan bepaalde tijden of om deel te nemen.
  • Limietwedstrijden worden gebruikt om tijden te zwemmen voor een NJJK, ONK of ander kampioenschap

Officials
Zoals je misschien wel hebt gezien, heeft een wedstrijd officials nodig. Iedere vereniging moet tijdwaarnemers en/of andere officials leveren. Zonder deze officials kunnen de zwemmers niet zwemmen. Dit seizoen zijn er enkele tijdwaarnemers gestopt. Hierdoor komen we wat klokkers te kort. Dit is best een probleem voor ons. Iedere wedstrijden moeten wij per wedstrijd 3 of 2 klokkers leveren, anders krijgen wij een boete. Dat willen we natuurlijk niet. In de maand november start een online-cursus voor tijdwaarnemers. Wij hopen dat u zich massaal aanmeldt. Als u voor cursus geslaagd bent, wordt u toegevoegd aan de App-groep van de officials. Daarin kunt u aangeven wanneer u beschikbaar bent.

Vrijwilligers
Naast de officials zijn wij ook altijd op zoek naar vrijwilligers die willen helpen rond het bad bij trainingen en wedstrijden. (trainers, assistent trainers, verzorgers van drinken/eten tijdens wedstrijden, schoonmakers voor de kleedruimte in Hoogvliet na de training EHBO’ers bij een training of tijdens wedstrijden in Hoogvliet en Rozenburg). Wij hopen dat wij op uw hulp kunnen rekenen.

Leeftijden en indeling van 2021-2022 seizoen
Meisjes/jongens Minioren 1 2015/2016, Minioren 2 2014, Minioren 3 2013, Minioren 4 2012, Minioren 5 2011, jongens Minioren 6 2010. Meisjes Junioren 1 2010/ Jongens Junioren 1 2009, MJun2 2009/JJun2 2008, MJun 3 2008/ JJun 3 2007, Mjeugd1 2007 / JJun4 2006, Mjeu2 2006/ JJeugd 1 2005, MSenioren1 2005/ JJeu 2 2004, MSen2 2004/ Jsenioren 2003, dames en heren.

Gezelligheidskamp
In het weekend van 16-18 oktober gaan we op kamp. Iedereen kan elkaar beter leren kennen. Het gehele weekend worden allerlei activiteiten georganiseerd. Wil je nog mee, dan ben je van harte welkom en geef dit dan even door.

Techniek weekend
In het voorjaar staat het techniekweekend gepland. In dit weekend ligt de aandacht op jullie techniek. Door zwemmers zullen vanaf de kant en onder water gefilmd worden. Wij trainen tijdens dit weekend op vrijdagavond, zaterdagochtend en -middag en zondagochtend. Er komt ook mystery guest langs om een clinic te geven en wat te vertellen en vragen te beantwoorden. De trainingen worden gegeven in het KNZB-zwembad in Zeist. Ons honk ligt 100m van het zwembad. Er zullen ook spelletjes gespeeld worden en films worden besproken. Binnenkort krijg je een mail met alle gegevens over dit kamp.

 

 

De wedstrijdkalender en activiteitenkalender zullen wij zo spoedig mogelijk via de mail naar jullie sturen.

Zeehond'73