Eremetaal op NK Open Water & BOWR

11 sep 2022 | Zwemverslagen

Afgelopen vrijdag en zaterdag 9 en 10 september was het Open Nederlands Kampioenschap Open Water i.c.m. de Biesbosch Open Water Race (BOWR). Natuurlijk deed SCOM/de Zeehond’73 daaraan mee.

Op het NK zwommen Aukje, Alfonso, Ashley, Bas en Ebony.
Op de Biesbosch Race zwommen Alfonso, Ashley, Bas, Ebony, Mayah, Izayah en Tygo. Tygo zwom samen met Jaimy ook nog de prestatietocht. Er werden mooie prijzen behaald.

 

Allereerst op het Nederland Kampioenschap:
1 zilveren en 3 bronzen medailles; zilver voor Ebony op de 1500m schoolslag, brons voor Ashley op de 1500m schoolslag en tweemaal brons voor Bas, op de 2500m vrije slag en de 1500m schoolslag.

 

Ook op de Biesbosch Race waren er prijzen:
Op de 500m schoolslag goud voor Ebony, zilver voor Ashley en brons voor Mayah. Goud voor Bas en Ebony en brons voor Alfonso en Mayah op de 1000m schoolslag. Verder had Bas goud op de 1000m vrije slag en had Izayah ten slotte goud op de 500m vrije slag.

 

De afsluiting van de dag was érg grappig. Meerdere ouders deden mee met de prestatietocht: Andrea, Rianne, Klaziene, Tineke (de oma van Tygo en Jaimy) en Richard. Gelukkig heeft iemand dat weten vast te leggen. Het is de moeite waard die filmpjes eens te bekijken….

 

De uitslagen van het NK en de BOWR vind je hier. Beeldmateriaal vind je hier (eigen foto’s, gebruikelijke wachtwoord) en op de website van bowr.nl (menu algemeen, fotoalbums).

 

Krantenbericht Rozenburgse Courant
Dit weekend vormde de laatste wedstrijd van het Open Waterseizoen. Daarmee konden de klassementen over het seizoen worden opgemaakt. Ook daar vielen onze zwemmers in de prijzen: Ebony, Ashley, Bas en Alfonso.

Zeehond'73