Officials gezocht

7 sep 2021 | Zwemnieuws

Op korte termijn start de cursus Tijdwaarnemer. We zijn naarstig op zoek naar (ouders van) leden die dat willen gaan doen. 

 

Na de herfstvakantie 2021 starten twee online cursussen tijdwaarnemer. Tijdens de cursus wordt ingegaan op de KNZB reglementen, de wedstrijdslagen, de wisselslag en de estafette en de eventuele diskwalificaties. 

Na afloop van de cursus en na het behalen van het examen krijgt de kandidaat de bevoegdheid a4. Met deze bevoegdheid is de official bevoegd om tijdens officiële wedstrijden als tijdwaarnemer te fungeren (met uitzondering van Nationale Kampioenschappen, Interlandwedstrijden en daarmee gelijkgestelde wedstrijden). 

Voorwaarden:
1. 16 jaar of ouder op het moment van het examen
2. Lid van een zwemvereniging
3. Geregistreerd in Sportlink (via de zwemvereniging)
4. Affiniteit met de wedstrijdzwemsport.
5. De cursus online kunnen volgen (via Teams, Zoom of iets dergelijks)
6. In bezit van een geldige VOG verklaring (gratis via de zwemvereniging aan te vragen)

De cursusdagen:
Cursus 1: maandag 1, 8, 15, 22 november 2021
Cursus 2: dinsdag 2, 9, 16, 23 november 2021

Examen:
De examens worden gepland in week 48 (29 November t/m 3 December) , in ieder geval op 29 en 30 November.  Het examen zal online plaatsvinden.

Inschrijven:
Via het Aanmeldingsformulier cursussen  Na de verzending van het (volledig) ingevulde formulier ontvang je een bevestigingsmail. De inschrijving stopt een week voor de aanvang van de cursus. Het maximale aantal deelnemers is 12. Bij meer inschrijvingen wordt er een extra cursus gepland.

De informatie is terug te vinden op de regiowebsite: https://www.knzbwest.nl/wedstrijdzwemmen/zwofficials/zwoffopl

 

Meld je aan! Je helpt onze vereniging enorm.

Zeehond'73