NK en Biesbosch Open Water

12 sep 2021 | Zwemnieuws, Zwemverslagen

Afgelopen vrijdag en zaterdag 10 en 11 september vond het NK Open Water i.c.m. de Biesbosch Open Water Race (BOWR) plaats, in Sleeuwijk.

Openwaterwedstrijden zijn schaars in deze tijden en deze speciale wedstrijd liet SCOM/de Zeehond’73 dan ook niet zomaar aan zich voorbijgaan.

 

Op het NK zwommen Alfonso, Manon, Bas, Hilda en Ebony.
Alfonso, Hilda en Ebony deden zaterdag, samen met Hei Yiu, Izayah, Ashley en Tibbe, ook mee aan het wedstrijdprogramma van de BOWR.
Mayah en Rafael deden mee met de prestatietocht.

Een openwaterwedstrijd is altijd iets bijzonders. Het vraagt wat anders van je dan binnen, in het zwembad. Wind, stroming, moeilijk vooruit kijken en geen vrije baan voor jezelf, om maar wat te noemen. Maar een ding werd in Sleeuwijk duidelijk: onze zwemmers zijn kanjers. Op elk van hen mogen we trots zijn!

Voor twee van hen leverde de prestatie zelfs een prijs op het NK op: Ebony en Bas zwommen zich beiden naar een bronzen medaille. Ebony op de 1500m school en Bas op de 2500m vrij. Beiden derde van Nederland in hun leeftijdscategorie!

 

Er waren ook medailles in wedstrijdprogramma van de BOWR: Ebony nam daar het goud mee naar huis, op de 500m school. In datzelfde programma was het brons voor Hei Yiu. Ashley behaalde het zilver op de 500m vrij en Tibbe werd derde op de 1000m vrij.

 

Vooraf was er zeer slecht weer voorspeld, maar dat viel uiteindelijk gelukkig erg mee.
Voor iedereen was het weer een geweldige uitdaging en bracht het veel voldoening de afstanden af te leggen. En zoals altijd was het weer erg gezellig met zijn allen.

 

Open water zwemmen…..dat is echt ook iets voor jou!

 

 

De uitslagen van de wedstrijd vind je hier.
Er zijn ook foto’s. Die vind je hier (achter het gebruikelijke wachtwoord).

Zeehond'73