ONMK lb 2023 Amersfoort

8 mei 2023 | Zwemverslagen

Afgelopen weekend waren de Nederlandse Kampioenschappen voor Masters (zwemmers van 20 jaar en ouder, verdeeld in leeftijdsgroepen van 5 jaar). Deze werd gezwommen in de Amerena in Amersfoort.
Namens onze vereniging deden Alfonso Verkerk en Clementine van Bruxvoort hieraan mee. Beiden komen ze uit in de categorie 45 t/m 49 jaar.

 

 
Donderdag ging Clementine er al heen om in te zwemmen, en op tijd naar het hotel te gaan.

Vrijdag begon Clementine met de 400m vrije slag.
In een prima tijd, gelijk aan haar tijd in Rome afgelopen zomer, werd ze hier 8e.
In de middag begon ze met de 50m rug, de slag waar de laatste tijd veel aandacht aan is besteed. Met een tijd van 0.47.60 werd ze 7e van Nederland.
De vrijdag werd afgesloten met de 200m wissel. Hierbij een zeer goede tijd, 3 sec van haar seizoenstijd af. En een PR op de 50m tussentijd. Dit resulteerde wederom in een 7e plaats.

Zaterdag stond de 200m rug op het programma, hier werd enorm naar uitgekeken, Haar favoriete afstand. Helaas zwom ze deze boven haar tijd (8e plaats). Waren het dan toch de zenuwen?

 
Op zondag sloot Alfonso zich ook aan in Amersfoort.

Clementine begon in de ochtend met de 800m vrij. Deze voelde heel zwaar, wat resulteerde in een mooie tijd. 3 sec van haar seizoenstijd afgezwommen.
Aansluitend dook Alfonso het water in om 400m wissel te zwemmen. Voor hem de 1e keer in het 50m bad. De laatste tijd lag zijn focus in de training vooral op techniek. Dit resulteerde in een mooie tijd en een 6e plaats.

In de middag mocht Alfonso aan de start verschijnen voor de 100m vrije slag. Hier zwom hij een PR van bijna een hele seconde. Waarmee hij, in een sterk deelnemersveld, 10e van Nederland werd.
Alfonso sloot het NK vervolgens af met de 50m school. In een mooi PR zwom hij zich hiermee naar een 12e plaats.

Als afsluiting voor Clementine stond nog de 100 rug op het programma, de vermoeidheid begon al wat toe te slaan. Met een tijd net iets langzamer dan gehoopt, behaalde ze ook hier weer een 7e plaats.

 
Alfonso en Clementine zijn beiden tevreden met hun resultaat op dit NK en hopen dat er volgende keer meer masters mee zullen zwemmen.
Behalve het leveren van goede prestaties staat dit kampioenschap ook altijd in het teken van oude vrienden weer ontmoeten en nieuwe vrienden maken.
Ze zeggen niet voor niets: Masterszwemmen is Fitness, Friendship and Understanding!

 

Zeehond'73