Open Water zwemmen 2023

24 apr 2023 | Zwemnieuws

Nieuwsbrief Open Water 2023

De eerste open waterwedstrijd staat gepland op zondag 11 juni in Leiden. 
Dit is de lijst van de op dit moment bekende open waterwedstrijden op de KNZB-wedstrijdkalender 2023: 

Recente informatie over de Open Water zwemwedstrijden is ook te vinden op de en de KNZB-webkalender, maar via het Open Watergedeelte onderin onze eigen zwemkalender.

Wanneer kan je mee doen en wat kan er gezwommen worden?
Je kunt aan deze wedstrijden meedoen, wanneer je een KNZB startnummer hebt als Minioren, Junioren, Jeugd, Senioren en Masters.
De te zwemmen afstanden zijn ingedeeld op basis van leeftijd en zwemslag (vrije slag en/of schoolslag) met een maximale afstand per dag.
Er zijn soms ook prestatietochten van 250m, 500m en 1000m. Hieraan kan iedereen deelnemen. Superleuk om samen met je ouders te zwemmen.

Meer informatie:
De Inschrijvingen voor de Open Water wedstrijden worden gedaan door de zwemvereniging.
Deelname aan Open Water zwemwedstrijden is op eigen kosten (cap- en chipshuur en kosten inschrijving zwemafstanden).
Voor meer informatie kun je terecht bij Pietro en Andrea. Daarvoor en ook voor deelname/inschrijvingen aan Open Water zwemwedstrijden, kan je mailen naar: sgopenwaterscomzeehond73@gmaiVERWIJDERl.com

Open Water zwemmen is bijzondere manier om jouw zwemsport te beoefenen. Je zwemt niet zozeer om een tijd neer te zetten, maar je zwemt een race in dezelfde ‘baan’ met anderen. Er komt dus ook tactiek bij kijken. Het is leuk. En een Open Water-dag staat ook garant voor gezelligheid. Dus: doe lekker mee!

Zeehond'73