Verslag Miniorencircuit-1

18 sep 2022 | Zwemverslagen

De eerste miniorenwedstrijd van het seizoen

 

Deze keer waren we met een kleine groep van 9 zwemmers, maar de volgende keer dan gaan er weer meer mee. De wedstrijd werd gezwommen in Sportboulevard Dordrecht.

Dit zwemseizoen heeft de bond nieuwe regels ingesteld: we hebben nu swimkick- en meerkampzwemmers. Swimkick is voor de zwemmers die net komen kijken in de zwemsport. De Meerkampzwemmers kunnen het normale programma aan en zwemmen ook een redelijke tot een snelle tijd. De beste 24/30 zwemmers van onze regio mogen de finale, die in juni georganiseerd wordt, zwemmen. Bij de minioren 3, 4 en 5, en bij de jongens ook minioren 6, tellen er drie wedstrijden mee. De meisjes junioren 1 mogen niet meedoen aan de finalewedstrijd, want de finale is alleen voor minioren.

Nu dan de uitslagen van de wedstrijd.
Alicia Bourgonje zwom drie afstanden en alle 3 de keren werd ze nummer 1, één daarvan was een estafette. Mihael Valcic wist twee afstanden supergoed te zwemmen, in dikke PR’s, en werd 4e en 5e. Iza werd 2x 1e en 1x 2e in twee mooie PR’s. Liam zwom dezelfde afstanden als Iza en werd mooi 4e, 5e en 6e, helaas zonder PR’s. Migle Groeneweg zwom de 100m vrijeslag in een mooi PR, waarmee ze 5e werd, en de op de 50m rug werd ze 6e, net niet in een PR. Emmelie en Evy zwommen heel goed: Evy werd 2x 3e en 1x 4e, allemaal in nieuwe PR’s, en Emmelie werd 1x 2e in een mooi PR en 2x 7e, waarvan eenmaal in een PR. De laatste twee zwemmers die het persoonlijke programma moesten zwemmen waren Owen en Lievia: Owen werd 2x 2e en 1x 3e, met één mooi PR; Lievia werd 1x 3e en 2x 4e, met twee PR’s.
Tenslotte waren er ook nog twee estafettes te zwemmen. Beide teams wisten een supergoed resultaat neer te zetten. Op de 4x25m wissel gemengd (Evy, Owen, Emmelie, Lievia) werden we 2e en op de 4x50m wissel gemengd (Liam, Migle, Iza, Alicia) werden we 1e.
Gefeliciteerd allemaal!

 

De uitslagen vind je hier.

 

De volgende miniorenwedstrijd is op 8 oktober in “s Gravenzande.

Zeehond'73