Zwemcompetitie van start

17 sep 2023 | Zwemverslagen

De zwemmers zijn begonnen aan de eerste competitiedag

 
De zwemmers hadden hun eerste wedstrijd thuis. Het was een Meerkamp, samen met De Duck uit Brielle, ZC Strijen uit Strijen, ZVVS uit Vlaardingen, ZPB uit Barendrecht en de startgemeenschap SCOM/de Zeehond’73.

Het was een drukke van jewelste. Wij hadden 30 zwemmers die zich voor deze wedstrijd hadden aangemeld. Er waren enkele nieuwe zwemmers bij, die nog van alles moeten leren over de wedstrijden. Gelukkig hadden wij 4 ploegleiders die de zwemmers geholpen hebben om eerst op tijd bij de voorstart te staan om daar hun startkaartje op te halen en vervolgens naar het startblok te gaan om daar te zwemmen wat op hun startkaartje staat.

Als eerste ging de estafetteploeg weg. In dit team van minioren 3 en jonger zaten Morgan Tempelaar, Megan Langedoen, Jayden Fluonia en Owen v/d Ent. De laatste van de ploeg tikte aan in 1.51.02, wat een hele mooie tijd is. Daarna kwamen zwemmers van ons in diverse programma’s uit.

Er werden 79 persoonlijke records gezwommen en Nikki van Dijk wist de grootste verbetering te maken op de 50m vrijeslag.

In het laatste programma waren de estafetteteams van de dames en heren gemengd aan de beurt. Wij hadden 2 teams. In het eerste team zwommen Daniel Gospodinov, Ashley Mercera, Merel Bijl en Hannay Rybka. Deze ploeg tikte aan in 2.29.13 en werd 2e in een hele spannende strijd tegen het andere team van ons, waar de volgende zwemmers in zaten: Max Bos, Noa Bijl, Jamila de Lobel en Tygo Meijnders. Zij werden dus 1e in 2.28.71.

Het was een gezellige middag en iedereen ging met een grote glimlach naar huis.

 
Heb je ook zin om te komen zwemmen kom dan langs op een van onze trainingsavonden. Voor meer informatie kan je rondkijken op deze website.

Zeehond'73